Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Digital strategi for Korsvejen- og Allegårdens SFO

Vi har gennem de sidste par år arbejdet med teknologi på forskellige måder i hele SFOen. Både som aktiviteter i SFO men også i sammenhæng med undervisning i skolen.

Vi har på baggrund af erfaringer, gode dialoger og input fra eksperter på området skrevet vores tanker ned i en strategi for hvordan vi bruger forskellige medier og hvorfor vi gør det.

Helt grundlæggende er vi af den holdning at børn skal bruge moderne teknologier til at skabe både noget kreativt og noget socialt, således at de bliver kompetente brugere af teknologier i fremtiden.

Vi er af den opfattelse, at vi som voksne skal være nysgerrige på hvordan børn bruger teknologier og f.eks. sociale medier. Sådan får vi mulighed for at arbejde med deres dannelse. Hvis vi helt forbyder eller affærdiger medierne som noget pjat, så får vi ingen informationer eller adgang til deres tanker omkring deres adfærd på medierne.

På Korsvejen er børnene fra 5-8 år gamle. Vi har valgt at der ikke skal være spillekonsoller i dette hus, da vi gerne vil bibeholde deres naturlige fokus på den indbyrdes leg. 

Det er vores intention at børnene i denne periode skal møde teknologier til leg. Det kan være små robotter der skal programmeres, lave stop-motion film på ipad, eller simple spil som handler om at kode enten på Ipad eller chromebooks som de også bruger i undervisningen. 

På Allegården er børnene 8-10 år gamle, deres forventninger til lege og aktiviteter er anderledes. Vi ved at de gennem det sidste år i SFO får større rum til selv at bestemme derhjemme og vi vil gerne tilbyde aktiviteter som er attraktive for aldersgruppen. Så ud over alm. SFO praksis tilbyder vi også spil på PlayStation og Nintendo Switch.

Derudover tilbyder vi på Allegården kodning i scratch og andre læringsspil på chromebook, periodevis leg med små robotter, Stop Motion på Ipad og lignende.

Vi har gjort os overvejelser om hvordan det at være god til at spille noget bestemt, kan give adgang til nye/andre legerelationer og det vil vi gerne understøtte. Vi kigger nøje på hvilke spil vi tilbyder. Gerne spil der kan have flere med, spil som henvender sig til forskellige børn. F.eks. Fifa, Just Dance, Mario Kart.  

Hensigten er at flere kan være med til at spille og skiftes om det. Vi opfordrer børnene til at skiftes, at invitere flere med i modsætning til at spille alene eller bare to og to. Vores nuværende erfaring er, at det virker efter hensigten.

Det skal bemærkes at vi i ferier har alle tilmeldte børn på Allegården og der i de perioder vil være fokus på aktiviteter på tværs af alder, og dermed kan de mindre børn godt møde andre teknologier end de har på Korsvejen. 

Det er vores erfaring at der er stor forskel på børnegruppernes brug af medier og vi bruger det kendskab vi har til børnenes brug af forskellige medier til løbende at justere vores praksis. F.eks. havde vi en årgang som var meget optaget af deres telefoner, så vi rammesatte en dag om ugen hvor de måtte spille på dem. På den dag var der en voksen til at være deltagende og nysgerrig på børnenes aktiviteter og samspil omkring deres telefoner. 

Årgangen efter havde ikke samme interesse i at spille så bortfaldt aktiviteten.

Til sidst skal det bemærkes at vi har en intention om at være nysgerrige på de trends der kommer i børnenes digitale liv og forholde os til dem så godt vi kan.
 

Efteråret 2023